top of page

Kaip susikurti tinklaraštį (blog'ą) su Wix?

Kurdami tinklaraštį turite galimybę gilintis į mėgstamas temas, skleisti žinias ir sukurti skaitytojų bendruomenę, besidominčią jūsų darbais. Turinio skelbimas internete yra veiskmingas būdas dalytis informacija, žiniomis ir idėjomis su pasauliu.


Norint sukurti sėkmingą įrašą, reikia praktikos. Šiame straipsnyje „Gilės projektai", būdami Wix Partner, nori pasidalyti savo patirtimi bei pateikti priežastis kodėl verta turėti tinklaraštį, kaip jį sukurti ir administruoti.


Kodėl verta rašyti tinklaraštį (blog'ą)?


Visų pirma – sveikinam nusprendus rašyti blogą arba tinklaraštį. Tai puiki idėja, nes:


  • Tinklaraštis veikia panašiai kaip socialinės žiniasklaidos platformos - leidžia žmonėms pasidalyti savo mintimis ir patirtimi su kitais.

  • Tinklaraštis yra vienas iš būdų monetizuoti savo veiklą.

  • Verslui - tai galimybė supažindinti su teikiamomis paslaugomis, prekėmis ar naujienomis savo klientus.

  • Tinklaraštis yra puikus būdas pasidalyti savo žiniomis tam tikroje srityje ir įtvirtinti, savo, kaip eksperto, vardą.

  • Tinklaraštis suteikia galimybę pateikti platesnį, kokybišką turinį ir taip padėti pritraukti didesnę skaitytojų auditoriją.

  • Papildoma esminė nauda, pritraukiant daugiau srauto į jūsų svetainę, yra efektyvesnis SEO. Tai vitaminai jūsų SEO!


Tinklaraštis (blogas) padeda pritraukti daugiau srauto į jūsų svetainę - tai vitaminai jūsų SEO.


Nuo ko pradėti norint rašyti Wix tinklaraštį (blog'ą)?


Patarimai kaip pasiruošti blogo rašymui:

1. Apsibrėžkite savo auditoriją.

2. Pasirinkite temą, kuria rašysite.

3. Apibrėžkite temą susijusiais, populiariais raktažodžiais.

4. Pažinkite savo skaitytojus - ne tik jų amžiaus grupę, lytį ir geografinę lokaciją, bet ir stenkitės sužinoti kuo daugiau apie jų pomėgius bei interesus!

5. Sugalvokite nepriekaištingą antraštę - rekomenduojame naudotis tradicine formule: skaičius/klausimas + būdvardis + raktinis žodis + pažadas, pvz: 5 sveiki užkandžiai jūsų pietums - skonis jus nustebins!

6. Kurkite įtraukiantį turinį - įsigilinkite į temas, nepatingėkite patyrinėti naujoves, madas, analizuokite, ką rašo kiti blogeriai.

7. Rašykite ilgesnius įrašus - rekomenduojamas blogo įrašas turėtų būti apie 1890 žodžių, ilgesni įrašai pritraukia daugiau žmonių, juos lengviau rasti Google. Statistika rodo, jog įrašais su 1000-2000 žodžių socialinėse medijose yra pasidalijama 56 proc. dažniau, negu įrašais su 1000 ar mažiau žodžių.

8. Nepamirškite vizualaus turinio - nuotraukų ir video.

9. Integruokite skatinimo veikti mygtukus (call-to-action).

10. Pakartotinai peržvelkite tekstą - nepamirškite jo struktūruoti bei naudoti antraštes.

11. Publikuokite savo galutinį tekstą.


Wix platforma – nuostabus įrankis susikurti savo tinklaraštį (blog'ą). Kaip tai padaryti pasakojame žemiau esančiame video.



Kuriame tinklaraštį (blog'ą) su „Wix“


Naršyklėje suveskite www.wix.com

  • Jeigu dar neturite susikūrę paskyros, tai galite iš karto padaryti. Paskyrai susikurti yra reikalingas jūsų elektroninis paštas ir slaptažodis. Visuomet galite jungtis per savo Google ar Facebook paskyras.

  • Pradėkite kurti naują blog'ą tiesiog paspausdami dešiniame kampe mygtuką Create New Site.

  • Kadangi tikslas yra sukurti tinklaraštį, pasirinkite Blog kategoriją.

  • Pateiktame video panaudotas „Wix Editor“ redagavimo įrankis. Apie „Wix ADI“ ir „Wix Editor“ skirtumus rašėme šiame straipsnyje.

  • Išsirinkite vieną patikusį iš profesionalių, „Wix“ dizainerių kurtų tinklaraščio šablonų.

  • Patikusį šabloną galima pasižiūrėti atidžiau. Nusprendus, kad jis tinkamas, jį redaguokite.

  • Pabaigus rašyti straipsnį, jį publikuokite.


Puiki žinia – jau yra galimybė turėti multilingual blog, tai reiškia, kad jūsų tinklaraščio įrašai gali būti lengvai verčiami į kitas kalbas.


„Wix“ už jus pasirūpino jūsų įrašo SEO (Search Engine Optimization) dalimi – URL Slug, SEO Title, SEO Description, Structured Data – visa tai pateikiama teisingai paieškos sistemoms už jus. Tai yra labai didelis privalumas. Be to, įrašo pavadinimas visuomet pagal nutylėjimą yra žymimas H1 žyma, kas reiškia, kad paieškos sistemos visuomet pirmiausiai perskaitys būtent jį.



Dabar žinote pakankamai, kad galėtumėte sukurti pirmąjį tinklaraščio įrašą. Perskaitykite atidžiai patys ir pasidalykite su šeimos nariais ar draugais. Visada naudinga turėti antrą, trečią ar ketvirtą nuomonę.


Pabaigus, belieka publikuoti.


bottom of page