top of page

Kodėl „Wix“ yra puikus įrankis svetainių kūrimui?

Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindinius „Wix“, kaip svetainės kūrimo įrankio, privalumus bei pasidalinsime savo patirtimi.

Trumpai keli istorijos faktai. „Wix“ kompanija įkurta 2006 m. Izraelyje. Šiuo metu „Wix“ dirba daugiau kaip 5000 darbuotojų visame pasaulyje. „Wix“ atstovybės ir padaliniai yra Izraelyje, Kanadoje, Brazilijoje, Vokietijoje, Indijoje, Airijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ukrainoje ir Lietuvoje. Šiuo metu pasaulyje yra skaičiuojama daugiau kaip 160 milijonų svetainių, sukurtų būtent su „Wix“.


„Wix“ jau nebe vien tik svetainių kūrimo platforma, tačiau tai taip pat ir puikus verslo administravimo įrankis, kuris suteikia galimybę išrašyti sąskaitas, patogiai siųsti naujienlaiškius, sukurti automatinius elektroninius laiškus, kategorizuoti savo pirkėjų duomenų bazę, kurti įvairius pardavimus skatinančius nuolaidų kuponus bei suteikia galimybę pasirinkti iš daugybės kitų rinkodaros ar turinio valdymo sistemos funkcijų.


Žemiau esančiame video „Gilės projektai“, būdami Wix Partner, pasakoja kas yra „Wix“ ir kokie šios svetainių kūrimo platformos pagrindindiniai siūlomi privalumai vartotojams.



Pagrindiniai „Wix“ privalumai:


  • Saugumas - tai viena saugiausių svetainių kūrimo platformų. „Wix“ suteikia saugumą nedarydamas kompromisų jūsų svetainės greičiui.

  • Verslo administravimo platforma - Wix suteikia galimybę susikurti net tik bet kurio pobūdžio internetinę svetainę, tačiau ir vykdyti aktyvią internetinę rinkodarą, administruoti pardavimo procesą, rašyti tinklaraštį (blogą), siųsti naujienlaiškius, siūlyti nuolaidos kuponus ir kt.

  • Neribotos galimybės kūrybai – nuo „Wix ADI“, kuomet, atsakius į keletą klausimų, pats Wix Artificial Design Intelligence sugeneruoja jums svetainę pagal jūsų poreikį, iki programavimo su „Velo by Wix“ arba nuostabiu, responsyviam dizainui pritaikytu, naujuoju „Editor X“.

  • Didelė kolekcija aukštos kokybės šablonų, kurių yra daugiau kaip 800; milžiniška nuotraukų, video duomenų bazė.

  • Intuityvus drag and drop valdymas - ypatingai lengva ir paprasta naudotis.

  • Greitis - paskutiniai „Wix“ atnaujinimai leidžia turėti optimizuotą ir sparčią svetainę. Plačiau apie tai čia.

  • Visi atnaujinimai yra tavo paskyroje - tai yra „Wix“ išskirtinumas, kadangi visuomet turi patį naujausią produktą, nereikia nieko papildomai daryti - atnaujinimai vyksta automatiškai.

  • Galimybė integruoti papildomas ar trečiųjų šalių aplikacijas – „Wix“ turi App Market, kuriame yra daugiau kaip 250 aplikacijų, galimų integruoti jūsų svetainėje.

  • Mobili svetainės versija – šiandien tai yra būtinas dalykas. „Wix“ jums siūlo puikų įrankį, leidžiantį svetainę pritaikyti mobiliųjų prietaisų ekranams. Skaitykite apie tai daugiau čia.


Wix svetainių privalumai ir trūkumai
Wix Mobile Editor
  • Detali analitika - galite pamatyti ne tik kas ir kada apsilankė konkrečiame jūsų svetainės puslapyje, tačiau taip pat gauti įžvalgas ir patarimus kaip pagerinti srautą. Plačiau apie tai čia.

  • „Wix Help Center“ – į kiekvieną iškilusį klausimą yra atsakymas. Didelė bazė aiškinamųjų ar mokomųjų straipsnių įvairiomis temomis. Pabandykite patys apsilankydami čia.

  • „Wix“ aplikacija telefone (Owner App) – puiki galimybė administruoti savo svetainę iš bet kur, ji tarsi tavo telefone. Sužinokite daugiau apie tai čia.

„Wix“ siūlo 4 būdus susikurti jūsų norimą svetainę:

  • Wix Artificial Design Intelligence (ADI)

  • Wix Editor

  • Velo by Wix

  • Editor X

Wix Artificial Design Intelligence (ADI)

„Wix ADI“ idėja yra palengvinti svetainės kūrimą bei suteikti jums tokią galimybę, net jeigu nemėgstate kompiuterių ir visiškai neturite IT įgūdžių. „Wix ADI“ sukuria svetainę, užduodamas jums keletą pagrindinių klausimų. Redagavimas atliekamas naudojant drag and drop būdą. Šis būdas yra interneto dizaino naujokams, kuriems tiesiog reikia kažko paprasto ir greito. Plačiau apie „Wix ADI“ čia.


Wix Editor

„Wix Editor“ – tai klasikinis ir standartinis būdas kurti svetainę. Šis būdas yra išmanesnis ir funkcionalesnis nei ADI. Kitame mūsų straipsnyje galite rasti video kaip su „Wix Editor“ pagalba susikurti reprezentacinę internetinę svetainę.


Velo by Wix

Tuomet, kai reikalingos tam tikras funkcionalumas ar dizainas, kurio negali pasiūlyti „Wix Editor“, visuomet galima pasitelkti į pagalbą Velo, programavimą. „Velo by Wix“ (anksčiau žinomas kaip „Corvid by Wix’“) leidžia visiškai nejausti ribų kuriant svetaines su „Wix“ platforma. Su kodo pagalba jūs galite turėti bet kurį norimą rezultatą.

Velo neabejotinai yra techniškesnio spektro gale, tačiau nesvarbu, kad nemokate programuoti, tam visuomet galima rasti Wix Partner.


Wix svetainė Velo
Velo by Wix

Editor X

Tai naujasis „Wix“ produktas. Jo išskirtinumas – responsyvus dizainas tiek desktop, tiek mobile bei neribotos dizaino galimybės. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pasirinkite jums labiausiai tinkamą būdą ir pabandykite susikurti savo svetainę su „Wix“.


Primenu, kad, jeigu jums kils klausimų kuriant savo svetainę, rekomenduoju pasinaudoti „Wix Help Center“ pagalba arba kreiptis į vieną iš Wix Partner, kuris arba kuri padės jums su iškilusiais sunkumais.


Sėkmės kūryboje!

 

Straipsnio autorė Saulė Grigienė, „Gilės projektai“, Wix Partner

bottom of page